Закон і Бізнес


Набув чинності Закон про НКРЕКП


08.12.2016 10:54
5050

Сьогодні, 8 грудня, набув чинності закон, який передбачає створення незалежного регулятора на енергетичному ринку України (НКРЕКП). Однак статті, що визначають механізм фінансування органу, почнуть діяти тільки у 2017 році.


Як повідомляє видання «Закон і Бізнес»,  Закон України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» № 1540 опубліковано в газеті «Урядовий кур'єр» від 7 грудня 2016 року.

Всі статті закону набудуть чинності з 8 грудня, крім статті 11 про фінансування діяльності регулятора, його центрального апарату та територіальних органів, а також статті 13 про порядок сплати внесків на регулювання, які набудуть чинності з 1 січня 2017 року.

Нагадаємо, 22 вересня 2016 року Закон про НКРЕКП було ухвалено Верховною Радою у другому читанні, а 23 листопада його підписав президент.

Відповідно до прикінцевих та перехідних положень Закону, до голови та членів регулятора, які перебувають на посаді станом на день набрання чинності цим Законом, Президентом України застосовується ротація, згідно з якою члени регулятора підлягають звільненню у такі строки:

- три члени Комісії - не пізніше 6 місяців з дня набрання чинності цим Законом;

- два члени Комісії - не пізніше 12 місяців з дня набрання чинності цим Законом;

- два члени Комісії - не пізніше 18 місяців з дня набрання чинності цим Законом.

Закон і Бізнес