Закон і Бізнес


ДФС хоче збирати більше податків з закордонних покупок громадян


07.12.2016 13:51
16002

Державна фіскальна служба підтримує зниження граничної вартості товарів, які звільнені від оподаткування, при пересиланні або особистому ввезенні на територію України.


Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», про це під час прес-конференції завив глава відомства Роман Насіров, передає видання «Закон і Бізнес».

За його словами, практично вся дрібна електроніка в Україні надходить безпосередньо споживачу без сплати податків, а також є проблема з прикордонною торгівлею - виникають питання, коли ті самі громадяни щодня перевозять через кордон товари на суму 500 євро.

«Чи буде це (норма безподаткового ввезення товару — ред.) 22 євро або, наприклад, 40-50 євро, - це вже більше вирішувати і розраховувати Мінфіну» — сказав він на прес-конференції.

Глава ДФС нагадав, що, згідно з чинними нормами Митного кодексу, громадяни можуть без сплати податків ввозити товари до 500 євро й отримувати посилки вартістю до 150 євро.

«Ми пропонували, як мінімум, обмежити кількість разів (перетину кордону з товаром — ред.)», — зазначив Р.Насіров.

Раніше Асоціація підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) запропонувала Мінфіну розглянути питання щодо зниження норм безподаткового ввезення товару через посилки до 22 євро.

Закон і Бізнес