Закон і Бізнес


ВРЮ змінила Регламент, щоб звільнити суддів у відставку


07.12.2016 09:49
6661

До Регламенту Вищої ради юстиції внесено зміни, які дозволять звільнити суддів за власним бажанням або у відставку. Причиною змін стала необхідність врегулювання процедури здійснення цих повноважень, та зменшення витрат бюджету.


Як повідомляє прес-служба ВРЮ, відповідне рішення №3032/0/15-16 було прийнято на засіданні 28 листопада 2016 року, передає видання «Закон і Бізнес».

Рада вирішила внести відповідні зміни до Регламенту Вищої ради юстиції, а саме доповнити його пунктами, які врегульовують процедуру звільнення суддів відповідно до пункту 4 частини шостої статті 126 Конституції України та частини першої та другої статті 116 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Як зазначив Голова ВРЮ Ігор Бенедисюк, це питання стосується суддів, щодо яких Вищою радою юстиції були внесені подання до Верховної Ради України про звільнення, але вони не були розглянуті парламентом, і ці матеріали були повернуті до Ради. Голова ВРЮ наголосив, що прийняття рішення щодо звільнення суддів з посад є соціально важливим і для суддів, і для бюджету судової системи.

Закон і Бізнес