Закон і Бізнес


В Мін'юсті запропонували розселити в Україні мігрантів заради безвізу


28.11.2016 14:32
5502

Якщо Україна візьме на себе квоту однієї з країн ЄС на розселення мігрантів, то, можливо, це прискорить надання безвізового режиму. Також таке рішення направить в Україну частину витрат ЄС на мігрантів.


Таку думку висловив заступник міністра юстиції України Сергій Петухов на своїй сторінці у Фейсбук, передає видання «Закон і Бізнес».

«Не секрет, що на прийняття рішення по Україні багато в чому вплинула сирійська міграційна криза. Саме побоючить негативної реакції виборців на мігрантів, європейські лідери не поспішають давати безвіз Україні. А якщо це є наша найбільша проблема, то саме вона може і стати рішенням! Я би запропонував ЄС взяти на себе добровільно квоту на розселення мігрантів. Думаю наша країна могла би повність взяти на себе квоту, наприклад, Нідерландів. Що скажете? Це могло би стати важливим проявом солідарності з Європою у вирішенні спільної проблеми. Звісно ми потребували би додаткового фінансування від ЄС чи окремої країни, але це були б значно менші кошти, ніж було б витрачено на їх утримання в ЄС», — написав заступник міністра.

Закон і Бізнес