Закон і Бізнес


Судді порадили пересісти на велосипед


08.11.2012 14:32
1771

На засіданні ВККС розглядалося питання, зокрема, про рекомендування для переведення суддів до іншого суду того ж рівня і юрисдикції в межах п’ятирічного строку. З 15 присутніх на засіданні суддів шістьом надали рекомендацію, вісьмом - відмовили, розгляд однієї справи відклали.


Як повідомила кореспондентка "ЗіБ" із засідання, здебільшого судді вказували в своїй заяві, що хочуть перевестися до іншого суду за сімейними обставинами. Багато хто з них працює далеко від дому: деякі за 40 кілометрів, деякі за 100 і більше.

Так, суддя Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області Андрій Заярний просив комісію про переведення до Вінницького міського суду. Він пояснив це прохання тим, що його сім’я живе у Вінниці і там він має своє житло. Також він зазначив, що кожного дня доводиться діставатися до Жмеринки.

Комісія порадила йому їздити на роботу на електричці, яка їздить точно за графіком, аби не потрапляти в автомобільні затори. «А можна їздити на роботу й на велосипеді. Закордоном же так їздять», - підказав один із членів комісії.

Але А.Заярному таки не вдалося переконати комісію, щоб вона надала йому рекомендацію для переведення.

Відмову комісії отримав і суддя Острозького райсуду Рівненської області Олег Василевич, який претендував зайняти посаду у Тернопільському міськрайонному суді Тернопільської області. Комісія вже надавала йому рекомендацію для переведення, але Президент не реалізував заяву про переведення.

Також вже вдруге намагалася отримати рекомендацію суддя Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області Інна Павловська, яка хотіла перейти на роботу до Жовтоводського міськсуду Дніпропетровської області.

В березні 2011 року комісія надала їй рекомендацію, однак Президент не реалізував і її заяву. Цього разу і комісія вирішила відмовити І.Павловській у наданні рекомендації.

Наразі, як повідомила кореспондентка «ЗіБ», комісія розглядає питання про притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності.

Закон і Бізнес