Закон і Бізнес


У мережі з'явилося відео першої ДТП за участю безпілотного авто


10.03.2016 18:07
2380

У США безпілотний автомобіль Lexus AV вперше за час випробувань потрапив в ДТП. Автомобіль під час випробувального заїзду врізався в борт маршрутного автобуса, датчики безпілотного авто вирішили, що автобус повинен його пропустити.


Як передає «ЗіБ» з посиланням на delo-ua, потерпілих в результаті інциденту не було. У машини пошкоджено крило і один з датчиків руху.

Так, в момент зіткнення машина об'їзжала лежачі біля тротуару на перехресті мішки з піском і рухалася зі швидкістю близько трьох кілометрів на годину, в той час як автобус їхав по сусідній смузі зі швидкістю трохи більше 20 км/год. Причиною ДТП стала помилка бортового комп'ютера, який вирішив, що автобус його пропустить.

Відзначається, що інцидент стався через недорозуміння, так як сидячий в  автомобілі пілот-випробувач Google був упевнений, що автобус пропустить автомобіль, тому не став брати на себе управління. Компанія взяла на себе частину відповідальності за інцидент, зазначивши, що ДТП могло і не статися, якби автомобіль просто стояв на місці. Google пообіцяла внести в програмне забезпечення безпілотного автомобіля зміни, які повинні запобігти подібні помилки з боку комп'ютера.

Безпілотний автомобіль Lexus AV розроблений Google на базі Lexus RX450. Він проходить випробування в Каліфорнії. Влада штату дозволила випускати на дорогу подібні машини в разі, якщо вони оснащені і звичайними елементами управління, а всередині є водій.