Закон і Бізнес


Чи може той, хто голосував за закони 16 січня, очолити виш?


18.02.2016 08:39
2130

18 лютого о 10.00 Конституційний Суд України приступить до розгляду питання щодо конституційності норм Закону про вищу освіту, відповідно до яких керівником вищого навчального закладу не може бути обрана особа, яка голосувала за закони 16 січня.


Як повідомили "ЗіБ" у КСУ, розгляд справи за конституційним поданням 49 народних депутатів щодо конституційності п. 7 ч.2 ст.42 Закону „Про вищу освіту“ розпочнеться у формі письмового слухання.

Автори клопотання стверджують, що наведена норма Закону порушує конституційні принципи незворотності дії в часі законів, верховенства права, зокрема таку його складову, як юридична визначеність, та суперечить частині другій статті 80 Конституції України, відповідно до якої народні депутати України не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

З відповідним зверненням нардепи звернулись до суду в липні минулого року, а норми, вимоги яких вони оспорюють, були ухвалені парламентом в травні 2015 р.

Суддя-доповідач у справі – Олександр Литвинов.

З відповідним поданням можна ознайомитись за посиланням.