Закон і Бізнес


Процедуру скасування реєстрації випусків акцій можуть спростити


20.01.2016 16:05
2616

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку пропонує скоротити перелік документів, що надаються регулятору у випадках зупинення чи відновлення обігу акцій, а також скасування реєстрації випуску акцій, та спростити порядок скасування реєстрації випусків акцій на підставі відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.


Як повідомили "ЗіБ" у НКЦПФР, відповідні зміни до Порядку скасування реєстрації випусків акцій схвалила Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на засіданні, яке відбулося 19 січня 2016 року.

«У разі отримання з органів статистики відомостей про припинення акціонерного товариства шляхом його ліквідації, Комісія зможе скасувати реєстрацію випуску акцій даного товариства лише на основі підтвердження з Єдиного державного реєстру. Налагодження оперативного обміну інформацією з ЄДР дозволить нам додатково перевірити та у разі необхідності привести у актуальний стан відомості про зареєстровані випуски акцій», – зазначила директор департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів Комісії Алла Папаіка.

За її словами, запропоновані зміни спростять процедуру реорганізації для тих акціонерних товариств, які не зможуть виконувати вимоги законодавства, що удосконалюються Комісією в рамках гармонізації з законодавством ЄС.

Порядок скасування реєстрації випусків акцій приводиться у відповідність до Закону України від 07.04.2015 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав інвесторів», який набирає чинності з 01.05.2016 року.

Проект змін до Положення оприлюднено на офіційному веб-сайті НКЦПФР для ознайомлення з ним учасників ринку і надання протягом 30 днів своїх пропозицій та зауважень.