Закон і Бізнес


Функції Держгірпромнагляду передали Держпраці


08.10.2015 09:10
6686

З 30 вересня 2015 року згідно з розпорядженнм Кабміну функції Держгірпромнагляду перейшли до Держпраці (крім функцій з реалізації державної політики у сфері охорони надр).


Як пояснили "ЗіБ" у Державній регуляторній службі, з цього часу Держпраці почала виконувати функції із організації та здійснення державного нагляду (контролю) за додержанням законів та інших нормативно-правових актів з питань:

- промислової безпеки, охорони праці, безпечного ведення робіт юридичними та фізичними особами, які відповідно до законодавства використовують найману працю;

- безпеки робіт у сфері поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення;

-  безпечного проведення робіт з утилізації звичайних видів боєприпасів, ракетного палива та вибухових матеріалів військового призначення;

- трубопровідного транспорту, функціонування ринку природного газу та діяльності, пов'язаної з об'єктами підвищеної небезпеки та потенційно небезпечними об'єктами.

Нагадаємо, у вересні 2014 року Кабмін прийняв рішення про створення Державної служби з питань праці, реорганізувавши шляхом злиття Державну інспекцію з питань праці та Державну службу гірничого нагляду та промислової безпеки. Положення про новостворену службу затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2015 р. № 96.