Закон і Бізнес


Суддя «прогулювала» засідання і отримала за це догану


27.09.2012 13:49
2420

На засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів, яке відбулося 27 вересня, розглядалися питання про притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності. Комісія оголосила 7 доган.


Як повідомила кореспондентка «ЗіБ», догану отримала суддя Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Косторенко Алєся Юріївна - на неї скаржився в.о. голови цього ж суду Вікторович Н.Ю.

У його заяві вказувалося, що суддя порушує дисципліну, без поважних причин не зявляється на роботу і не надає доказів того, що не була присутня на роботі з поважних причин. Тому таке можна вважати прогулами.

Як повідомила член Комісії Лідія Горбачова (доповідач у згаданій дисциплінарній справі), Алеся Косторенко вчасно не подає до канцелярії розглянуті справи. Вони залежуються в неї і до півроку і до року. Також, нагадала Лідія Горбачова, не так давно Комісія відсторонила А.Косторенко з посади судді у зв’язку із притягненням її до кримінальної відповідальності. Порадившись, члени ВККС вирішили оголосити судді догану.

Також догану отримала суддя Харківського районного суду Харківської області Сітбаталова Наталія Ігорівна за допущення тяганини під час розгляду цивільної справи. Як зазначив Дмитро Сокуренко (доповідач у дисциплінарній справі), у травні 2005 року до судді надійшла справа, яка стосувалася виділення частини будинку і поділу земельної ділянки. До цього часу справу не розглянуто. Справа призначалася до розгляду майже 40 разів, перерви між засіданнями оголошувалися на півтора-три місяці. У справі призначалася не одна експертиза. За словами Наталії Сітбаталової, на сьогоднішній день у справі знову призначено експертизу. Також вона пообіцяла, що незабаром розгляне справу. Але таке пояснення не врятувало її від оголошення догани.

Окрім цього, догани були оголошені судді Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська Кудрявцевій Тетяні, судді Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Водоп’янову Сергію, судді Березанського районного суду Миколаївської області Гапоненко Наталії, судді Сарненського районного суду Рівненської області Довгому Ігорю, судді Ірпінського міського суду Київської області Аніпку Сергію.