Закон і Бізнес


Помста політиків суддям вернеться бумерангом – думка


Голова Голосіївського райсуду Києва Олена Первушина: Ми повинні вилікувати суспільство, яке заразилося правовим нігілізмом. Власним прикладом.

13.03.2015 12:25
12926

Суди розглядають велику кількість справ. Але в поле зору громадськості потрапляють лише «обрані» справи. Це все — помста окремих людей, бажання поставити на коліна неслухняних суддів.


Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю газеті «Закон і Бізнес» висловила голова Голосіївського районного суду міста Києва Олена Первушина. Нагадаємо, 6 березня цей суд відмовив в задоволенні клопотання Генпрокуратури щодо застосування відносно судді Печерського районного суду м.Києва Сергія Вовка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На думку О.Первушиної, люди, які досягли захмарних висот у політиці, не повинні опускатися до особистої помсти. «Вони мають відстоювати права в установлений законом спосіб, а не будь-якою ціною намагатися принизити суддів. Урешті-решт запущений ними бумеранг помсти до них же й повернеться», - сказала вона.

Голова суду переконана в тому, що в окопах не відсидиться ніхто і дістанеться кожному. Тож усім суддям необхідно згуртуватися, не боятися шантажу, погроз, тиску, запастися терпінням. «Нам потрібно бути мужніми, аби відстояти судову систему. Запевняю вас: Голосіївський районний суд м.Києва буде працювати. Незважаючи ні на що, ми здійснюватимемо правосуддя», - зазначила О.Первушина.

«Сьогодні сон розуму породив зневагу до судової системи. Нам усім необхідно прокинутись і висловити власну думку, а не живитися інформацією, яку підкидають політики. Ми повинні вилікувати суспільство, яке заразилося правовим нігілізмом. Власним прикладом. Законними судовими рішеннями», - резюмувала суддя.

Повністю інтерв’ю голови Голосіївського районного суду міста Києва Олени Первушиної читайте у №11/2015 газети «Закон і Бізнес».

Закон і Бізнес