Закон і Бізнес


Голова Голосіївського райсуду: думка Романюка була глибоко помилковою


10.03.2015 10:24
12734

Погодження Головою Верховного Суду України Ярославом Романюком подання Генерального прокурора про затримання і арешт трьох суддів Печерського райсуду м.Києва - Оксани Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка - було глибоко помилковим.


Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю виданню «Закон і Бізнес» висловила голова Голосіївського районного суду м.Києва Олена Первушина.

Нагадаємо, нещодавно слідчий суддя Голосіївського райсуду Києва відмовив у задоволенні клопотання Генпрокурора про застосування до судді Печерського райсуду Києва Сергія Вовка запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

«Спочатку, звичайно, таке рішення Голови ВС чисто по-людськи викликало обурення, - розповіла О.Первушина. - Прочитавши ухвалу слідчого судді (у справі про розгляд клопотання Генпрокурора), я приходжу до висновку, що думка Голови ВС було глибоко помилковою».

«Я не допускаю і думки, що тут було щось особисте. Але те, що це було непрофесійне рішення - це однозначно. Оскільки, насамперед суддя, приймаючи яке-небудь процесуальне рішення, передбачене законом, має вивчити надані матеріали. На підставі цих матеріалів прийти до того чи іншого висновку. Судячи з матеріалів, зібраних та наданих до суду прокуратурою, до висновку, який зробив Голова ВС, складно було дійти», - зазначила О.Первушина.

Повністю інтерв'ю голови Голосіївського райсуду м.Києва Олени Первушиної про ситуацію, що склалася у судовій системі, читайте в найближчому номері газети «Закон і Бізнес».