Закон і Бізнес


До Закону про банкрутство підготують зміни


17.02.2015 15:32
2456

Робоча група з питань удосконалення законодавства у сфері банкрутства, до складу якої увійшли представники центральних органів державної влади та фахівці у сфері банкрутства розробляє проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань банкрутства».


Головне завдання цих змін - покращення позицій України за напрямом врегулювання неплатоспроможності у рейтингу «Doing Business» на 2015 – 2018 роки та пошук шляхів вирішення проблемних питань, що виникають у процедурах банкрутства, пояснили “ЗіБ” у Мін’юсті.

Зокрема, проектом планується наступне:

- закріпити чітке коло повноважень державного органу з питань банкрутства;

- вдосконалити порядок здійснення контролю за діяльністю арбітражних керуючих;

- врегулювати питання оподаткування банкрутів;

- вдосконалити процедуру та прозорість реалізації майна боржників у процедурах банкрутства, встановити вимоги та межі відповідальності до організаторів аукціонів з продажу такого майна.

Новий Закон має також забезпечити усунення інших проблемних питань, які виникають у процедурах банкрутства, що сприятиме погашенню кредиторських вимог у більш стислий проміжок часу та матиме наслідком підвищення результативності процедур банкрутства та збільшенню відсотка погашення вимог кредиторів.

З метою отримання зауважень та пропозицій після доопрацювання проект Закону буде розміщено на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України з урахуванням вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».