Закон і Бізнес


Суд скасував рішення про припинення соцвиплат в зоні АТО


12.02.2015 12:37
1801

Вчора, 11 лютого, Окружний адміністративний суд міста Києва скасував рішення Уряду про припинення виплати пенсій та соціальних допомог мешканцям в зоні АТО.


Як повідомили “ЗіБ” в прес-службі суду, Окружний адміністративний суд міста Києва частково задовольнив позов до Кабінету Міністрів України за участю третіх осіб – Міністерства фінансів України, Міністерства соціальної політики України, Пенсійного фонду України про визнання протиправною та скасування Постанови №595 від 7 листопада 2014 року.  А саме - суд визнав незаконним і нечинним з моменту прийняття п.2 Тимчасового порядку фінансування бюджетних установ, здійснення соціальних виплат населенню та надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям Донецької і Луганської областей, затвердженого вищезгаданою постановою Уряду.

Слід зазначити, що п.2 Тимчасового порядку передбачалось припинити на території Донецької і Луганської областей видатки з державного бюджету, бюджету Пенсійного фонду України та бюджетів інших фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування до повернення згаданої території під контроль органів державної влади.