Закон і Бізнес


ВСУ не має важелів впливу на судову систему, - суддя


23.12.2014 16:44
2019

Якби закони були більш якісними, у суспільства не було б підстав звинувачувати суддів у тому, що вони нібито намагаються уникнути очищення.


На це звернула увагу суддя Верховного Суду України Лілія Григор’єва під час заключного засідання Наглядового комітету Проекту Ради Європи «Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму судової влади в Україні», повідомляє "ЗіБ" з посиланням на ВСУ.

"Не з вини суддів не запрацювала ні Тимчасова комісія, не з нашої вини не запрацювала Вища рада юстиції, донедавна не працювала Вища кваліфікаційна комісія... То в чому ж можуть бути зауваження до судової влади?», - наголосила суддя ВСУ, нагадавши, що «до сьогодні Верховний Суд України як не мав, так і не має жодних важелів впливу на всю судову систему». За словами Лілії Григор’євої, всі пропозиції, які намагались внести судді Верховного Суду для покращення якості законодавства, не були враховані. Тож, чи може бути якісним правосуддя, грунтуючись на неякісних законах?"

Суддя ВСУ також висловила пропозицію, щоб в процесі реалізації майбутнього проекту Ради Європи, про намір започаткувати який повідомила під час дискусії Ліліт Данегян, координатор проекту «Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму судової влади в Україні», більше зусиль було спрямовано на співпрацю з тими органами, які створюють закони.

Нагадаємо, Рада Європи продовжить свої проекти щодо судової влади в Україні.