Закон і Бізнес


Делегатов съезда просят экономить на проезде и жилье — решение РСУ


Члены РСУ попросили делегатов отказаться от командировочных в Киев.

13.06.2022 10:04
2273

Внеочередной XIX съезд судей пройдет в условиях максимальной экономии бюджетных средств. Экономить будут на всем: от канцелярских принадлежностей до командировочных расходов.


Такая рекомендация содержится в решении Рады судей от 10.06.2022 №14, текст которого приводит «Закон и Бизнес».

«Мы понимаем, что не все делегаты съезда смогут это сделать, поскольку многие выехали с оккупированных территорий и сейчас живут в условиях беженцев от войны, но делегаты, так сказать, с мирных территорий должны отнестись к нашей рекомендации с пониманием» , – прокомментировал такой пункт решения председатель РСУ Богдан Монич.

РАДА СУДДІВ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

10 червня 2022 року м.Київ  №14

Заслухавши та обговоривши інформацію голови Ради суддів Моніча Б.С. щодо організаційних питань з підготовки та проведення ХІХ позачергового з’їзду суддів України,відповідно до статей 126—134 Закону «Про судоустрій і статус суддів», Положення про Раду суддів України, затвердженого рішенням позачергового Х з’їзду суддів України 16 вересня 2010 року (з подальшими змінами), Рада суддів

в и р і ш и л а:

1. Інформацію голови РСУ Моніча Б.С. щодо організаційних питань з підготовки та проведення позачергового ХІХ з’їзду суддів України взяти до відома.

2. Затвердити План організаційних заходів з підготовки та проведення позачергового ХІХ з’їзду суддів України, що додається.

3. Список делегатів позачергового ХІХ з’їзду суддів України опублікувати на офіційному сайті Ради суддів України.

4. Делегатам позачергового ХІХ з’їзду суддів України розглянути можливість участі у з’їзді без оплати витрат на проїзд (у тому числі на перевезення багажу, бронювання транспортних квитків) до місця відрядження і назад, витрат на оплату вартості проживання у готелях (мотелях), інших житлових приміщеннях.

5. Звернутися до етичної ради з пропозицією надати висновки щодо відповідності кожного кандидата критеріям професійної етики та доброчесності, а також список кандидатів, рекомендованих для обрання на посаду члена Вищої ради правосуддя, не пізніше, ніж за два тижні до дати проведення з’їзду, а у разі неможливості здійснити відбір кандидатів у ці строки — повідомити про це РСУ.

6. Звернутися до проектів міжнародної технічної допомоги з пропозицією розглянути питання фінансування витрат на проведення з’їзду за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги.

Голова                            Б.Моніч

Закон і Бізнес