Закон і Бізнес


Получить документы по почте от некоторых судов можно только в исключительных случаях


Николаевский окружной административный суд.

23.05.2022 14:51
3507

Некоторые суды решили временно прекратить отправку корреспонденции почтой. И это связано не только с ограниченным финансированием, но и другими причинами.


Так, наприклад, Миколаївський окружний адміністративний суд повідомив про тимчасове припинення відправки поштової кореспонденції в умовах воєнного стану, інформує «Закон і Бізнес».

Причиною такого рішення стали обмеженість бюджетного фінансування за цим послуг на відправлення поштової кореспонденції, нестабільна робота самого поштового зв’язку, а також масовий виїзд громадян з місць постійного проживання.

Відповідним наказом від 29.04.2022 рекомендовано громадянам та іншим особам отримувати процесуальні документи особисто в приміщенні суду за відповідним зверненням. Водночас, свої права та обов’язки, передбачені КАС, запропоновано реалізовувати з використанням засобів електронного зв’язку (підсистеми «Електронний суд», офіційної електронної пошти суду).

Суддям рекомендовано здійснювати виклики та повідомлення сторін за допомогою альтернативних засобів: телефоном, електронною поштою, через підсистему «Електронний суд», а також видавати особисто сторонам копії процесуальних рішень та виконавчі листи.

Відправку вихідної кореспонденції поштою дозволено у виключних випадках: за вказівкою керівника апарату (або особи, яка виконує його обов’язки), а також у тих випадках, коли іншим шляхом неможливо видати особі процесуальний документа або особа підтверджує своє знаходження за певною адресою та можливістю прийняти кореспонденцію.

Закон і Бізнес