Закон і Бізнес


Прогульник, нетверезий за кермом та корупційна ухвала — засідання ТДП ВРП


Натисніть на зображення, аби спостерігати за перебігом засідання дисциплінарної палати ВРП.

24.04.2024 09:42
1430

Сьогодні, 24 квітня, третя дисциплінарна палата ВРП розглядатиме 4 справи, у трьох з яких може бути застосована найвища міра стягнення — подання про звільнення судді з посади.


Відповідні питання передбачені порядком денним засідання ТДП ВРП, початок якого запланований на 10:00, інформує «Закон і Бізнес».

Так, для Сергія Кіхтенка із Богуславського районного суду Київської області ця дисциплінарна справа може стати останньою. Адже наприкінці січня цього року третя ДП, розглянувши об’єднану дисциплінарну справу, вже накладала на нього стягнення у виді суворої догани, позбавивши доплат протягом трьох місяців.

Тепер ТДП визначиться із реагуванням на дві скарги (2021-го та 2023 років), які підписав голова суду Микола Тітов. Останній стверджує, що його колега «систематично та грубо порушує правила внутрішнього трудового розпорядку, оскільки без поважних причин не приходить на роботу». Тож, якщо ці факти підтвердяться, щодо С.Кіхтенко може бути внесене подання про звільнення з посади, а не у відставку, згідно із заявою, яку він подав.

До речі, у березні цього року слухання справи відклали за клопотанням судді, який виявив бажання особисто взяти участь у засіданні.

Звільненню у відставку судді Черкаського апеляційного суду Володимира Бородійчука також наразі перешкоджає об’єднана дисциплінарна справа. Адже у січні цього року суддю визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КпАП, і накладено стягнення у вигляді штрафу в розмірі 17 тис. грн. з позбавленням права керування строком на один рік.

У справі щодо судді Піщанського районного суду Вінницької області Надії Щерби (відряджена до Козятинського міськрайонного суду Вінницької області) теж є судове рішення стосовно вчинення суддею правопорушення, передбаченого ч.2 ст.1727 КпАП. Адже було встановлено, що вона постановила ухвалу про скасування арешту та повернення обвинуваченому вилученого автомобіля «Toyota Land Cruiser Prado», керуючись особистим інтересом.

На суддю Господарського суду Харківської області Наталію Калініченко надійшло дві скарги, розгляд яких об’єднано. Одна стосується порушення норм процесуального права, інша — постановлення ухвали про забезпечення позову.

Крім того, третя ДП проаналізує 22 скарги щодо наявності підстав для відкриття нових скарг та здійснить попередній розгляд щодо прийнятності 38 скарг.

Закон і Бізнес