Закон і Бізнес


Що нового на фронті: інформує Генштаб ЗСУ (вечір, 15 квітня)


Фото: Генштаб ЗСУ

15.04.2024 19:31
487

З початком тижня бойові дії суттєво активізувалися, досягнув 87 боєзіткнень. Левова частка — на Бахмутському і Новопавлявському напрямках, де ворог здійснив загалом 53 атаки на позиції наших військ.


Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ, інформує «Закон і Бізнес».

У той самий час противник завдав 15 ракетних та 18 авіаційних ударів, здійснив 29 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах..

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаударів у районах населених пунктів Угроїди, Воздвиженське Сумської області; Лук’янці та Волохівка Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали, серед інших Леонівка, Костобобрів, Янжулівка Чернігівської області; Свеса, Попівка — Сумської; Уди, Козача Лопань, Стрілеча — Харківської.

На Куп’янському напрямку під артилерійським і мінометним вогнем опинилися, зокрема Синьківка, Петропавлівка, Кислівка, Піщане Харківської області.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 4 атаки в районі Тернів. Від артилерійських і мінометних обстрілів постраждали, серед інших Макіївка Луганської області та Терни, Ямполівка, Торське, Зарічне — Донецької.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 27 атак у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Новий, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області. Противник завдав авіаудару біля Нью-Йорка Донецької області. Під артилерійським і мінометним вогнем опинилися, зокрема Григорівка, Калинівка, Часів Яр.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 12 атак у районах Новобахмутівки, Бердичей, Семенівки, Уманського та Первомайського. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали, серед інших Новобахмутівка, Семенівка, Нетайлове.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Новомихайлівки, Побєди, Водяного та Урожайного, який за підтримки авіації 26 разів намагався прорвати оборону наших військ. Під артилерійським і мінометним вогнем окупантів опинились, серед інших Парасковіївка, Костянтинівка, Вугледар.

На Оріхівському напрямку ворог 5 разів атакував позиції наших захисників у районі Старомайорського; північніше Приютного та південно-західніше Білогір’я. Завдав авіаудару в районі Роботиного. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали, серед інших Полтавка, Малинівка, Червоне, Білогір’я, Щербаки Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог здійснив 4 безуспішні атаки на позиції наших військ біля Кринок. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали, серед інших Львове, Тягинка, Іванівка, Новотягинка.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 2 районах зосередження особового складу та пункту управління. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по артилерійському засобу, 3 районах зосередження особового складу, 4 пунктах управління БпЛА противника.

Закон і Бізнес