Закон і Бізнес


Що нового на фронті: інформує Генштаб ЗСУ (вечір, 12 квітня)


Фото: Генштаб ЗСУ

12.04.2024 19:16
732

Інтенсивність боїв зросла: зафіксовано 81 боєзіткнення проти 53 минулої доби. Зокрема, ворог активізувався на Авдіївському напрямку, де намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів, здійснивши 16 атак.


Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ, інформує «Закон і Бізнес».

У той самий час противник завдав 2 ракетних та 72 авіаційних ударів, здійснив 116 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаударів у районах Сум, а також Липців і Вовчанська. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали, серед інших Пльохів, Янжулівка, Семенівка Чернігівської області; Ворожба, Марчихина Буда, Яструбине — Сумської; Козача Лопань, Стрілеча, Землянки — Харківської.

На Куп’янському напрямку ворог завдав авіаударів біля Куп’янська-Вузлового та Курилівки. Під артилерійським і мінометним вогнем опинилися, зокрема Синьківка, Петропавлівка, Степова Новоселівка, Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку від артилерійських і мінометних обстрілів постраждали, серед інших Макіївка, Невське Луганської області та Терни, Ямполівка, Торське, Зарічне — Донецької.

На Бахмутському напрямку відбито 24 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Виїмка, Роздолівка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка — Донецької. Також противник завдав авіаудару біля Дружби. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися, зокрема Григорівка, Калинівка, Часів Яр.

На Авдіївському напрямку відбито 16 атак в районах Новокалинового, Новобахмутівки, Бердичей, Первомайського та Нетайлового. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали, серед інших Новокалинове, Новобахмутівка, Семенівка, Нетайлове.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Новомихайлівки, Костянтинівки та Водяного, який 19 разів намагався прорвати оборону наших військ. Під артилерійським і мінометним вогнем опинились, серед інших Георгіївка, Парасковіївка, Костянтинівка, Вугледар.

На Оріхівському напрямку ворог за підтримки авіації тричі атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського. Завдав авіаударів біля Времівки та Роботиного. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали, серед інших Полтавка, Червоне, Білогір’я, Новоданилівка, Щербаки Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог здійснив 5 безуспішних атак на позиції наших військ в районі Кринок. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали, серед них Тягинка, Іванівка, Новотягинка, Понятівка.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 4 зенітно-ракетних комплексах. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 засобах протиповітряної оборони та  станції РЕБ противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Закон і Бізнес