Закон і Бізнес


Керівник ТСЦ МВС вимагав у колег хабарі за кожен успішно складений іспит


.

10.04.2024 10:39
3297

Керівник територіального сервісного центру МВС вимагав кошти за видачу посвідчення водія. Крім того, змушував підлеглих працювати за такою ж схемою, а у разі відмови – погрожував звільнити.


Про це інформує «Закон і Бізнес» з посиланням на Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

Оперативники ДВБ спільно із слідчими поліції Київської області провели низку заходів для документування протиправної діяльності фігуранта. Одразу після передачі йому 10 тисяч гривень – чергової неправомірної вигоди – зловмисника затримано.

Як з’ясували поліцейські, начальник ТСЦ особисто керував корупційними процесами закладу – погоджував суми за купівлю посвідчень водія та надаючи вказівку, яким співробітникам і скільки грошей потрібно взяти з майбутніх водіїв. Але на цьому діяльність фігуранта не завершувалася. Він змушував підлеглих-адміністраторів брати участь у корупційному бізнесі. За його схемою, працівники мали брати неправомірну вигоду з майбутніх водіїв, а якщо відмовлялися виконувати корупційні настанови – ризикували бути звільненими. Керівнику мали надавати гроші за кожен успішно складений теоретичний та практичний іспит з водіння авто.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури посадовцю оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу. За організовану схему поборів у ввіреному йому підрозділі він може сісти до в’язниці на строк від п’яти до десяти років.

Закон і Бізнес