Закон і Бізнес


Французам рекомендували їсти менше м’яса заради екології


.

02.03.2024 14:14
918

Тваринництво — один із головних «виробників» викидів оксиду азоту в природу. Тож жителям Франції запропонували вдвічі скоротити споживання м’яса.


З такою пропозицією виступило Французьке товариство харчування, повідомляє «Закон і Бізнес».

За підрахунками фахівців, нове меню допоможе на 46% до 2050 року знизити викиди парникових газів, що посилюють глобальне потепління.

За даними організації, продовольча сфера у Франції є відповідальною за 22% загальних викидів парникових газів, причому сільське господарство займає 60% цієї частки.

Фахівці відзначають, що кількість м’яса, що споживається на душу населення у Франції, зараз удвічі перевищує середньосвітовий рівень — зокрема, завдяки збільшеній популярності курятини. При цьому якщо є на 50% менше м’яса — до 450 грамів на тиждень, організм не постраждає і додаткових джерел поживних речовин не потрібно.

Замість м’яса французам запропонували їсти більше фруктів, овочів, бобових, горіхів та цільнозернових продуктів, помірно вживати яйця та молочні продукти, а менше їсти жирні, солодкі та солоні страви.

Вчені встановили, що оксид азоту створює у 300 разів більший парниковий ефект, ніж вуглекислий газ. Тому європейці переходять на нове меню, щоб зменшити згубний вплив на екологію. Так, наприклад, 51% італійців вже обмежують споживання м’яса з екологічних причин.

Закон і Бізнес