Закон і Бізнес


Мати столичного митника у 2023 році придбала майно на 8,6 млн


.

18.01.2024 10:47
1664

НАЗК під час проведення моніторингу способу життя встановило ознаки набуття необґрунтованих активів на понад 8,6 млн грн завідувачем сектору митного оформлення митного поста «Південний» Київської митниці Державної митної служби.


Про це інформує «Закон і Бізнес» з посиланням на НАЗК.

Так, у 2023 році його мати придбала житловий будинок та шість земельних ділянок у передмісті Києва на 8,6 млн грн. Вона надала довіреність своєму синові та його дружині бути її представником з усіх питань, що стосуються власності на зазначені об'єкти нерухомості.

НАЗК встановило, що доходи та видатки матері-пенсіонерки свідчать про неможливість придбати нерухоме майно за рахунок коштів, отриманих із законних джерел.

Посадовець митниці, який понад 25 років перебуває на державній службі та його дружина, яка до квітня 2023 року працювала в митних органах, також не мали законних доходів для придбання зазначених активів.

Національному агентству митник пояснив, що його мати позичила кошти для придбання будинку та земельних ділянок, проте не надав інформацію про особу, яка надала позику. У свою чергу, мати-пенсіонерка лист НАЗК щодо надання пояснень не отримала – він був повернутий.

Водночас, Національне агентство з'ясувало, що саме сім’я посадовця фактично користувалась та розпоряджалась придбаним майном, та вказує, що воно було придбане саме за дорученням завідувача сектору митного оформлення (Фастів) митного поста «Південний» Київської митниці.

Матеріали моніторингу способу життя посадовця Київської митниці скеровано до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для вирішення питання щодо звернення до суду з позовом про визнання активу необґрунтованим та стягнення його в дохід держави за статтею 290 ЦПК.

Закон і Бізнес