Закон і Бізнес


Експосадовців Міноборони підозрюють у розтраті мільярда на бронежилетах


.

08.01.2024 12:23
926

Повідомлено про нову підозру колишнім заступнику міністра оборони і керівнику Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони. Їм інкриміновано розтрату майна і перешкоджання законній діяльності ЗСУ.


Про це інформує «Закон і Бізнес» з посиланням на ОГП.

Також повідомлено про підозру ексначальнику управління розвитку речового забезпечення Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

За даними слідства, підозрювані у період дії воєнного стану придбали для потреб ЗСУ 50 тисяч бронежилетів, які за своїм якісним станом та характеристиками не відповідали встановленим вимогам та не могли бути використані у війську.

Засоби індивідуального захисту було закуплено у компанії нерезидента, кінцевими бенефіціарними власниками якої є громадяни РФ.

Згідно висновків судових балістичної, товарознавчої та економічної експертиз в результаті поставки засобів індивідуального захисту неналежної якості державі заподіяно 948 млн гривень збитків.

Наразі двоє з підозрюваних перебувають під вартою в межах інших кримінальних проваджень. Колишні заступник міністра оборони і керівник Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони підозрюються у розтратах 100 та 250 млн грн на закупівлі неякісних бронежилетів для ЗСУ, а також майже мільярда гривень на постачанні для ЗСУ непридатної військової форми.

Закон і Бізнес