Закон і Бізнес


Корумпованість судової системи перебільшена – голова ВАКС


.

16.11.2023 18:01
2668

Абсолютна більшість представників судової системи – чесні і порядні люди. Але такі люди нікому не цікаві. Втім, коли хтось із суддівського корпусу підозрюється у корупційному злочині, він стає цікавим для всіх.


Таку тезу озвучила голова Вищого антикорупційного суду Віра Михайленко під час XII Судового форуму Асоціації правників України, який сьогодні проходить у Києві, передає кореспондент видання «Закон і Бізнес».

Вона нагадала, що кожна нова влада починає діяльність з реформування судової системи і фактично робить саме суддів винними в усіх негараздах країни.

«Тема корумпованості судової системи популярна через те, що її підхоплює народ, влада та журналісти, - пояснила суддя. -  Я впевнена, що переважна більшість представників судової системи є чесні і порядні люди, які щоденно виконують свою роботу в умовах відсутності належного фінансування, помічників та секретарів, а сьогодні і в умовах відсутності приміщень, коли ми говоримо про регіони, наближені до зони активних бойових дій… Люди працюють. Але такі судді нікому не цікаві».

«Але коли хтось із представників суддівського корпусу підозрюється у вчиненні якихось корупційних злочинів, - то це всім цікаво. І мені за це дуже образливо. Тому що вчинок одного представника екстраполюється повністю на всю систему. І він впливає на тих суддів, які кожного дня зранку до ночі дійсно працюють і дійсно виконують свою роботу», - зауважила В.Михайленко.

Закон і Бізнес