Закон і Бізнес


Президент шукає кандидатів у члени ВРП (конкурс)


Натисність на зображення, аби підписатися на телеграм-канал «ЗіБ» та знати більше про новини судової системи.

05.10.2023 11:01
1590

Від сьогодні розпочався прийом документів від осіб, які хочуть стати членом Вищої ради правосуддя. Наразі вакантною є одна посада за квотою Президента.


Відповідне оголошення розмістила конкурсної комісії з добору кандидатів для здійснення Президентом призначення на посаду члена ВРП, інформує «Закон і Бізнес».

Ця посада стала вакантною через закінчення 4-річної каденції в Оксани Блажівської, призначеної за квотою глави держави у вересні 2019 року.

Як зазначається в оголошенні, порядок проведення конкурсу, вимоги до члена ВРП, перелік документів та строки їх прийому визначені законом «Про Вищу раду правосуддя№ та Положенням про проведення конкурсу з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення на посаду члена Вищої ради правосуддя, затвердженим указом Президента від 23.07.2022 №527/2022.

Так, перелік документів, які необхідно подати для участі у конкурсі, визначений ч.1 ст.8 закону «Про Вищу раду правосуддя».

Документи подаються у паперовій формі через відділення поштового зв’язку (рекомендованим листом з повідомленням про вручення з позначенням на конверті «Конкурс з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення члена Вищої ради правосуддя»), адреса надсилання: 01220, м. Київ, вул. Банкова, 11, Офіс Президента України.

У разі подання документів у паперовій формі кандидат також подає флеш-накопичувач зі сканованими копіями усіх документів у форматі pdf (кожен документ окремим файлом).

Можна подати документи й в електронній формі, надіславши їх на електронну адресу. Скановані копії усіх документів у форматі pdf (кожен документ окремим файлом) повинні бути підписані електронним цифровим підписом.

Прийом документів завершиться 19 жовтня о 24:00.

Одночасно, конкурсна комісія підтримала заяву Сергія Очеретного про припинення виконання обов’язків голови конкурсної комісії за власним бажанням та обрала новим головою Захара Тропіна, секретарем – Тараса Дідича.

Закон і Бізнес