Закон і Бізнес


Номери купуватимуть онлайн, а авто – через Дію


.

03.05.2023 10:26
1535

З вересня поточного року МВС спільно з Мінцифри переведуть весь процес купівлі-продажу автомобілів у цифровий формат - в Дію. Разом з тим відмінять технічну експертизу та транзитні номери.


Також голова МВС Ігор Клименко повідомив, що з червня автосалони зможуть проводити реєстрацію авто. Покупець одразу в автосалоні зможе отримувати техпаспорт і номерний знак. Для цього не потрібно буде звертатись до сервісного центру. Про це повідомляє МВС, інформує Закон і Бізнес.

І.Клименко запевнив, що для купівлі продажу потрібні будуть тільки продавець-покупець і два смартфони у них. Також в МВС пообіцяли ліквідувати обов'язкову технічну експертизу, вона залишиться тільки при першій реєстрації автомобіля і по бажанню покупця автомобіля, який захоче перевірити технічний стан авто.

В МВС відмінять також транзитні номери, яких видавалося в рік приблизно 1,5 млн. Транзитний номер може бути виданий тільки у випадку, якщо громадянин сам захоче проїхатися на транзитному номері, наприклад, з Києва до Ужгорода, і там вже зареєструвати автомобіль.

«В серпні плануємо ввести онлайн-купівлю номерних знаків. Кожен громадянин зможе перевірити, які знаки є в наявності, забронювати онлайн на 10 діб і придбати у зручний час», - повідомив міністр.

Закон і Бізнес