Закон і Бізнес


У страхуванні інвестицій урахують воєнні ризики


.

26.04.2023 15:46
1921

В Україні працюють над створенням цільового трастового фонду, який гарантуватиме, що ринок приватного перестрахування знову стане активним в Україні. Це, своєю чергою, активізує ринок приватного капіталу.


Про це заявив заступник міністра економіки Олександр Грибан під час Першого українсько-скандинавського економічного форуму.

Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій (MIGA), що належить до групи Світового банку, вже розглядає заявки від іноземних інвесторів щодо покриття інвестиційних ризиків. Уряд Японії нещодавно оголосив, що країна вже внесла перший транш до Трастового Фонду в розмірі $23 млн для покриття воєнних ризиків при інвестуванні в Україну.

Чиновник закликав міжнародних партнерів та інвесторів вже зараз розглядати країну як потенціал для розвитку бізнесу компаній. «Адже Україна має багато переваг аби привернути увагу: у нас є кваліфіковані фахівці, які можуть впоратися з численними викликами та завданнями. Ми пропонуємо готові рішення для бізнесу, зокрема промислового сектору. Адже індустріальні парки в Україні не тільки пропонують об’єкти «під ключ», а й надають своїм резидентам ряд податкових пільг», - пояснив О.Грибан.

На сьогодні ряд експортно-кредитних агентств), зокрема британська та німецька ЕКА, демонструють проактивну позицію і вже готові забезпечити страхування своїх інвесторів.

Окрім цього, Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) отримала спеціальний мандат і підтримує не лише американські компанії, але й будь-яких інвесторів, які готові інвестувати в Україну.

Закон і Бізнес