Закон і Бізнес


Науковці визначилися, коли оберуть ще одного члена ВРП


Натисність на зображення, аби підписатися на телеграм-канал «ЗіБ» та знати більше про новини судової системи.

26.10.2022 16:29
1539

Міністерство освіти і науки визначило час і місце проведення з’їзду представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ.


Заплановано, що з’їзд продовжить свою роботу 16 грудня об 11:00 у приміщенні Державного торговельно-економічного університету, що в Києві, інформує «Закон і Бізнес».

Як відомо, в роботі з’їзду, що розпочався ще 10 грудня 2021 року було оголошено перерву. Адже були відсутні висновки щодо кожного кандидата та список кандидатів, рекомендованих етичною радою для обрання на посаду члена Вищої ради правосуддя.

Згодом, як повідомляв «ЗіБ», 19 серпня цього року з’їзд обрав членом ВРП Дмитра Лук’янова. Однак, не визначився щодо другої вакансії — на той момент втратив повноваження Віктор Грищук, якого ЕР рекомендувала звільнити з посади, а з’їзд не прийняв жодного рішення щодо нього.

Тепер, за логікою закону, має бути оголошений новий добір на цю вакансію, а ЕР — перевірити нових кандидатів на доброчесність. Хоча, якщо з’їзд вважається таким, що продовжив роботу, делегати можуть обрати члена ВРП із поданого списку ЕР. В ньому залишилися Олексй Горох, Сергій Меленко та Микола Хавронюк.

Закон і Бізнес