Закон і Бізнес


«Ваш родич потрапив у ДТП»: аферистів знайшли у СІЗО


.

25.08.2022 13:19
2103

Три утриманці Рівненського слідчого ізолятору були залучені до схеми «Ваш родич потрапив у ДТП», за якої цю «новину» телефоном повідомляють жертві та пропонують їй перерахувати або віддати певну суму грошей для вирішення «проблеми».


Про викриття діяльності групи, до складу якої входило семеро осіб, повідомляють у МВС, передає «Закон і Бізнес».

Організатор, який налагодив аферу та перебуває на тимчасово окупованій території, поки слідством невстановлений.

Безпосередньо на утриманців СІЗО були покладені функції пособників, які підшуковували тих, хто мав прибувати за визначеними організатором місцями проживання потерпілих, отримувати кошти від останніх та перераховувати на попередньо обумовлені рахунки.

У червні-серпні жертвами шахрайських схем стали рівняни, яким телефонував нібито медпрацівник, повідомляв про травмованих у ДТП рідних або близьких, яким потрібна термінова операція та певна сума на її проведення. За коштами зловмисники одразу приходили до помешкань. Загальна сума завданих потерпілим збитків становить майже два мільйони гривень.

Поліцейські провели обшуки у СІЗО, а також за місцями проживання спільників. Вилучено мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи.

Трьом учасникам групи, що перебувають на волі, повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу.

А от слідчі дії відносно інших осіб, які перебувають у СІЗО, тривають. За їх результатами лише вирішуватиметься питання про повідомлення їм про підозру.

Закон і Бізнес