Закон і Бізнес


У судах більшість жінок, але керують чоловіки – дослідження


.

01.02.2022 13:51
2936

Державна судова адміністрація України на підставі інформації з програми «Кадри WEB» здійснила узагальнення ґендерного складу апеляційних та місцевих судів України, Державної судової адміністрації України та її територіальних управлінь станом на 1 січня 2022 року.


Результати розміщено на офіційному сайті ДСА України в окремій підрубриці «Питання ґендерної рівності», передає «Закон і Бізнес».

Так, згідно із дослідженням, в Україні баланс між жінками і чоловіками серед суддів та працівників судів становить 76% до 24%. А от серед голів апеляційних та місцевих судів чоловіки складають 63%. Втім, якщо оцінювати склад керівників апарату, то тут з трьох очільників – дві жінки.

Дослідники переконані, що результати ґендерного аналізу можуть бути використані для запровадження законодавчих, регуляторних і стимулюючих механізмів, спрямованих на зменшення ґендерної асиметрії і дисбалансу у судовій системі, в першу чергу – на керівних позиціях, у структурах, що приймають рішення, що забезпечить інтегрування ґендерного підходу у судочинство, сприятиме поліпшенню іміджу судової системи, підвищенню довіри громадян до суду.

Закон і Бізнес