Закон і Бізнес


На Цукербергів подали в суд через домагання та дискримінацю


.

27.10.2021 15:03
3344

Двоє колишніх співробітників домашнього господарства сім’ї гендиректора Facebook Марка Цукерберга та його дружини Прісцилли Чан подали в суд на керуючі компанії сімейного офісу через сексуальні домагання та расову дискримінацію.


Колишні співробітник служби безпеки Міа Кінг та керуючий домашнім господарством Джон Доу (це ім’я вказано в судових матеріалах) подали свої позови до Вищого суду округу Сан-Франциско 20 вересня 2021 року, передає «Закон і Бізнес» із посиланням на NYPost та NBC.

Колишній співробітник служби безпеки подає до суду на генерального директора Facebook Марка Цукерберга та його дружину Прісциллу Чан, заявляючи, що вона неодноразово зазнавала расистської та сексистської дискримінації на роботі.

У судових матеріалах Кінг описується як темношкіра жінка та член ЛГБТК-спільноти, яка працювала «помічником з операцій з безпеки». З травня 2018 року по лютий 2019 року вона працювала в компанії Limitless Specialty Services LLC, яка надає послуги безпеки для сім’ї Цукербергів.

Міа Кінг стверджує в позові, що знущання почалися невдовзі після початку своєї роботи в фірмі Limitless. Згідно з позовом, її менеджер у фірмі Ліам Бут неодноразово робив заяви, що вона не відповідає кваліфікації для своєї посади і її найняли лише через те, що вона темношкіра жінка.

Зазначється, що Бут також неодноразово говорив, що зачіска співробітниці була «непрофесійною» і називав її та інших чорношкірих людей «гетто». Окрім цього, з боку менеджера звучали гомофобні та расистські заяви, спрямовані й на інших працівників компанії.

Не оминув Ліам Бут своєю увагою і Прісциллу Чан, звинувативши її в в автомобільній аварії, «відтягуючи повіки і коментуючи, що азіатські жінки, як відомо, погані водії», – йдеться у позові. Менеджер також використовував гомофобні епітети та шепелявив, коли говорив про співробітників, що є частиною ЛГБТ-спільноти.

Кінг стверджує, що вона неодноразово скаржилася на це, але їй сказали, що в офісі «влада за чоловіками».

Ще один позов надійшов до суду від чоловіка, який у судових документах фігурує як Джон Доу. Він звинувачує Бута в сексуальних домаганнях стверджуючи, що той «обмацав» його на заході в суші-ресторані та під час відвідування володіння Цукерберга в Монтані.

Цукерберг і Чан у позовах названі роботодавцями, які нібито допустили дискримінацію. NYPost  повідомляє, що зв’язатися з Бутом, який також названий відповідачем у позовах, для отрмання коментарів не вдалося.

У заяві представник «сімейного офісу» Цукерберга і Чан Бен Лаболт сказав, що ці претензії є необґрунтованими.

«Майже всі звинувачення в цих скаргах були висунуті… після того, як обидва співробітники покинули компанію, а також у зв’язку зі значними грошовими вимогами. Наш відділ кадрів та зовнішній адвокат провели окремі багатотижневі розслідування звинувачень, у тому числі провели численні інтерв’ю зі своїми колегами та переглянувши інші відповідні документи та інформацію. Після цих ретельних розслідувань ці звинувачення просто не могли бути підтверджені. Ми твердо віримо, що з цими працівниками поводилися справедливо та шанобливо» – зазначив Бен Лаболт у електронному листі.

Закон і Бізнес