Закон і Бізнес


Зараз формується тренд на суперадвокатів без конкретної спеціалізації, - думка


.

09.09.2021 14:06
4087

В юридичному бізнесі майбутнє за адвокатами, які не лише мають експертизу «Сomplex litigation», але й здійснюють захист у кримінальних провадженнях, а також забезпечують альтернативне вирішення спорів.


У рамках щорічного форуму Асоціації адвокатів України «Адвокатура. Формула успіху», який зараз проходить у Києві, представники юридичного ринку сперечались про те, чи дійсно спеціалізація має для юридичного бізнесу вирішальне значення.

Як передає кореспондент видання «Закон і Бізнес», віце-президент ААУ Олег Маліневський розповів, що в питанні спеціалізації юристів сформувалася трирівнева система. За нею simple litigation являє собою спеціалізацію у галузевому виді права (наприклад, страхові спори або ДТП). Сomplex litigation включає вирішення усіх видів спорів, що розглядаються у державних судах. І нарешті superlitigation охоплює complex litigation + criminal defence та alternative dispute resolution.

Майбутнє, за словами О.Маліневського, саме за тими, хто представлятиме напрям superlitigation. Адже саме такий підхід дозволяє адвокату експертно представляти свого клієнта, з урахуванням постійної криміналізації бізнес-сфери та в умовах зростання ризиків корпоративного банкрутства.

Закон і Бізнес