Закон і Бізнес


Реєстрацію юросіб та ФОП зупинять на 12 днів


21.07.2020 12:11
4508

Єдиний державний реєстр через оновлення програмного забезпечення тимчасово припинить прийом документів, що подаються для державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.


Про це повідомило Міністерство юстиції України, передає «Закон і Бізнес».

Згідно повідомлення, з 5 по 16 серпня 2020 року в промислову експлуатацію впроваджуватимуть оновлене програмне забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. У цей період прийом відповідних документів не здійснюватиметься.  

 «З 7 по 16 серпня 2020 року дані будуть переноситись з старого реєстру до нового і доступ реєстраторів до ЄДР протягом цього часу буде відсутній. Документи на реєстрацію не прийматимуться з 00 годин 05 серпня, а документи, подані до цього часу, повинні бути опрацьовані до 18 години 07 серпня», — повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

Він порадив запланувати проведення реєстраційних дій (реєстрацію юридичних осіб та ФОП, внесення змін до зареєстрованих даних тощо) до 5 серпня або ж після 16 серпня 2020 року.

Водночас Д.Малюська наголосив, що протягом періоду перенесення даних Колегія з розгляду скарг у сфері державної реєстрації продовжуватиме працювати, матиме доступ до ЄДР та зможе оперативно реагувати на потенційні рейдерські атаки.

Серед переваг нового ЄДР, за словами очільника відомства, безоплатний пошук відомостей за даними відокремленого підрозділу юридичної особи; забезпечення можливості формування виписки після проведення будь-якої реєстраційної дії; можливість обліку сімейних фермерських господарств та поява окремої ознаки створення такого господарства; удосконалені бізнес-процеси реєстрації.

Закон і Бізнес