Закон і Бізнес


Сторони виконавчих проваджень не отримають гроші, якщо не нададуть IBAN


21.01.2020 17:17
11873

Якщо не надати до Державної виконавчої служби заяви з оновленими банківськими реквізитами в форматі IBAN, перерахувати стягнуті з боржника кошти буде неможливо.


Про необхідність оновлення банківських реквізитів нагадує Державна виконавча служба, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу Міністерства юстиції.

Постановою Правління Національного банку України від 28.12.2018 №162 (зі змінами) «Про запровадження міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні» з 05.08.2019 в Україні запроваджено міжнародний номер банківського рахунку IBAN. Діючі рахунки планувалося змінити відповідно до вимог цього стандарту до 31 жовтня 2019 року, але  у відповідь на звернення Державної казначейської служби для забезпечення виконання бюджетних програм в повному обсязі, Нацбанк продовжив до 12 січня 2020 року можливість заповнення пари реквізитів («Код банку» та «Рахунок») у документах на переказ коштів.

Однак з 13 січня 2020 року необхідно вказувати виключно рахунок за стандартом IBAN. У зв’язку з цим, для отримання коштів стягнутих з боржників в межах виконавчих проваджень, всім стягувачам необхідно до відділів державної виконавчої служби надати заяви з оновленими банківськими реквізитами в форматі IBAN. Ненадання оновлених банківських реквізитів призведе до унеможливлення перерахування виконавцями стягнутих з боржників коштів.

Інформацію щодо номеру рахунку в форматі IBAN клієнти можуть отримати в банку.

Закон і Бізнес