Закон і Бізнес


У прокуратури Панами немає претензій до Портнова (документ)


Переклад листа генеральної прокуратури Панами наводить видання «Страна.UA»

15.01.2020 18:21
3413

Відповідно до даних національних реєстрів Панами, а також архівів генеральної прокуратури країни, проти Андрія Портнова в Панамі не ведеться ніяких розслідувань.


Про це свідчить лист генеральної прокуратури Панами, опублікований самим А.Портновим, у відповідь на заяви адвокатів екс-Президента Петра Порошенка про нібито кримінальних справах проти юриста, передає «Закон і Бізнес».

Дані заяви були розтиражовані окремими ЗМІ без їх фактичної перевірки.

Раніше А.Портнов ініціював розслідування щодо Порошенкf за кордоном для пошуку, систематизації та оприлюднення даних по відмиванню екс-Президентом і його оточенням коштів і активів.

***

Генеральна прокуратура

Обвинувальна кримінальна система

Національна Прокуратура

Генеральний секретар Генеральної прокуратури, який підписався нижче, у відповідь на письмовий запит адвоката Джованні А. Флетчер Х., в якості головного адвоката пана Портнова Андрія Володимировича, громадянина Республіки Україна, з закордонним паспортом № PU262444,

засвідчує:

підписане Генеральним секретарем Генеральної прокуратури свідчить, що, згідно з особистими та інформаційними даними (платформи SAJU і SPA) справ, які надходять до помічника Генерального секретаря Генеральної прокуратури, щодо Портнова Андрія Володимировича, паспорт № PU262444, проти нього не ведуться розслідування. Так само відзначається, що на запит Генерального секретаря інші органи Національної Прокуратури письмово засвідчили, що згідно документів, що знаходяться в архіві Генеральної прокуратури, щодо Портнова Андрія Володимировича, паспорт № PU262444, відсутній запис про те, що проти нього ведеться розслідування, де він фігурує як обвинувачений.

Сьомого січня дві тисячі двадцятого року (2020).

Деліа А. Де Кастро Д., Генеральний Секретар

Закон і Бізнес