Закон і Бізнес


Діяльність арбітражного керуючого узгоджено з КПБ


21.10.2019 11:17
3323

Механізм страхування професійної відповідальності арбітражного керуючого приведено у відповідність із Кодексом з процедур банкрутства, що набуває чинності сьогодні, 21 жовтня.


Це питання регулює постанова Кабінету Міністрів «Про порядок і умови страхування професійної відповідальності арбітражного керуючого» від 16.10.2019 №872, повідомляє «Закон і Бізнес».

Так, Кодекс України з процедур банкрутства забороняє арбітражному керуючому здійснювати діяльність без укладення відповідного договору страхування. Такий механізм, пояснюють в уряді, дозволить забезпечити належну якість відповідних послуг та мінімізувати втрати зацікавлених осіб у випадках, коли така діяльність не відповідає встановленим стандартам.

Урядова постанова, власне, й визначає правила страхування, які затверджуються страховиком.

Як зазначають в Кабміні, такі дії запроваджені, щоб зменшити можливу шкоду внаслідок помилок або неумисних дій під час процедури банкрутства. Відтепер збитки будуть відшкодовуватися за рахунок страхових виплат.

Нагадаємо, 21 жовтня набув чинності Кодекс України з процедур банкрутства. Відсьогодні діятимуть нові умови та порядок відновлення платоспроможності боржника – юридичної особи або визнання його банкрутом з метою задоволення вимог кредиторів, а також відновлення платоспроможності фізичної особи.

Загалом для впровадження Кодексу в дію Кабінетом Міністрів було прийнято 4 постанови та видано 10 наказів. Водночас Міністерством юстиції продовжується робота з розробки деяких нормативно-правових актів, видання яких після введення Кодексу в дію не перешкоджає можливості здійснення процедур банкрутства за новими правилами, повідомляють в уряді.

Закон і Бізнес