Закон і Бізнес


В Україні створено асоціацію, що захищатиме інтереси усіх юристів


06.09.2019 12:38
6260

Наміри масштабного перетворення правової основи держави, які заявляються і реалізуються останнім часом в Україні, потребують пильної уваги з боку правничої спільноти, аби під час змін не зробити фатальних чи не обдуманих кроків.


Про це говорили члени правління Асоціації захисту прав правників під час першого засідання правління, що проходило нещодавно в Києві.

Ця громадська організація позиціонує себе як активна сила, здатна об’єднати навколо концепції загального захисту прав юридичної спільноти усіх правників: адвокатів, працівників правоохоронних органів, органів юстиції, прокуратури, нотаріату та судових органів.

Участь у першому засіданні правління взяли керучий партнер Oleh Rachuk Law Firm Олег Рачук, член Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності НААУ Олег Гарник, заступник голови Ради адвокатів м. Києва Дмитро Піліпенко (виконавчий директор) та голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош, обраний президентом Асоціації захисту прав правників.

«По всій країні йдуть революційні й радикальні зміни усієї правоохоронної системи. Кожного дня ми бачимо, що структурні перетворення зачіпають не лише адвокатуру, але й органи прокуратури, йдуть розмови про те, що зовсім новими будуть функції управлінь юстиції на місцях, радикально іншим шляхом піде судова реформа», — так О.Фазекош пояснив актуальність створення та діяльності Асоціації.

На його думку, наявні сьогодні інші громадські об’єднання опікуються проблемами професії у своєму вузькому профілі.  «За будь-яких змін найголовніше - зберегти основи правової держави, яку ми й маємо розбудувати в Україні. Саме це й є головною метою Асоціації, яка буде на сторожі інтересів усіх правників без винятку», — зауважив президент АЗПП.

Максимальна відкритість влади під час змін правового поля — також одне головних питань, яке має бути на контролі Асоціації. Тому, на думку О.Гарника, необхідно максимально ретельно відстежувати усі законодавчі новації, бо навіть протягом одного дня можуть з’явитись законопроекти, які створюють або ліквідують нові державні органи, змінюють оподаткування адвокатів, перетворюють органи суддівського самоврядування.

Засновники переконані, що громадська організація реалізовуватиме проекти, які сприятимуть становленню верховенства права в Україні, захисту професійних прав та гарантій усіх правників в рівній мірі.

Закон і Бізнес