Закон і Бізнес


Ти підписав договір з НСЗУ? Нові можливості та виклики для «первинки»


Євгеній Черенок виступить на Міжнародній конференції «Медицина: закон і бізнес»

21.03.2019 10:06
3610

Разом із впровадженням нової моделі фінансування та укладенням договору з Національною службою здоров’я України, комунальні заклади охорони здоров’я перейшли на новий рівень надання послуг, зумовлений сервісними вимогами регулятора.


В рамках реалізації медичної реформи змінився порядок надання первинної медичної допомоги: пацієнт отримав можливість звертатися до лікаря первинної ланки для вирішення більшості своїх проблем.

Лікарі-ФОПи і заклади «первинки» тепер мають надавати певний обсяг сервісних послуг, наприклад, робити низку аналізів на місці, організувати надання первинної медичної допомоги поза годинами прийому пацієнтів. Серед інших новацій, які запроваджуються на первинці, - попередній запис онлайн, електронна медична картка, електронний рецепт.

І, звісно, в роботі комунальних некомерційних підприємств первинної ланки виникає, багато організаційно-правових питань: як правильно використовувати кошти, отримані від НСЗУ, як здійснювати закупівлі медикаментів тощо.

Про те, як розв’язати ці та інші проблеми розповість директор Бориспільського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Євгеній Черенок  у своїй доповіді на Міжнародній конференції «Медицина: закон і бізнес 16 квітня 2019 року.

Він один з перших в Україні фактично з нуля створив комунальне некомерційне підприємство та підписав договір з НСЗУ. Євгеній - практикуючий лікар ортопед-травматолог, кандидат медичних наук.

Організаторами конференції виступили інформаційно-освітня і юридична платформа європейського зразка Київський медико-правовий кластер і одне з найстаріших видань правової спрямованості «Закон і Бізнес».  Формат заходу передбачає максимально практичні теми доповідей, які будуть цікаві для власників і керівників медичних установ усіх форм власності їхніх юрисконсультів, лікарів, а також представників фармацевтичних компаній і постачальників медичного обладнання.

Докладніше дізнатися про спікерів та програму Міжнародної конференції «Медицина: закон і бізнес», а також зареєструватися для участі можна на офіційному сайті заходу.

Закон і Бізнес