Закон і Бізнес


Табір утілення ідей

Майбутніх правників навчать займатися громадською діяльністю, бути успішними та розвивати в собі найкращі професійні якості


Д.Бугай (ліворуч): «Дивлячись на вас, вірю в майбутнє нашої професійної юридичної спільноти».

№34-35 (1176-1177) 23.08—05.09.2014
ЮЛІЯ САХАРОВА
3095

Найактивніших членів ліги студентів Асоціації правників України згуртував табір з навчання громадській діяльності. Протягом чотирьох днів політики, відомі українські адвокати, громадські діячі та іноземні гості спрямовуватимуть зусилля на те, аби допомогти майбутнім юристам професійно самореалізуватись і втілити в життя найамбітніші ідеї.


«Головне завдання табору — допомогти студентам, молодим юристам бути більш професійними в їх громадській активності… Це будуть насичені чотири дні, в які на учасників чекають як тренінги, де відпрацьовуватимуться відповідні практичні навички щодо проведення заходів, так і зустрічі з професійними тренерами, котрі допоможуть бути більш успішними в питаннях публічних виступів, підготовки проведення заходів, пошуку коштів, розробленні стратегії та ідео­логії розвитку організації», — анонсував у коментарі «ЗіБ» масштабне студентське дійство президент АПУ Денис Бугай.

До речі, табір, що проводиться п’ятий рік поспіль, цього разу зібрав рекордну кількість учасників. Захід ще не розпочався, а вже неозброєним оком можна було побачити, що сучасна молодь, яка вирішила присвятити своє життя праці на юридичній ниві, налаштована вкрай рішуче й має намір скористатися відведеним часом з максимальною користю, отримавши якомога більше інформації та практичних порад від відомих правників.

Сподівання студентів виправдались: у дебютний день навчання на них чекала зустріч із громадськими діячами, політиками, відомими юристами, які мають чітку професійну позицію, готові ділитися власною енергією успішності з прийдешнім поколінням і мають змогу вплинути на фахове зростання кожного з його представників. Так, секретами успіху з молоддю ділилися такі адвокати, як Олег Макаров, Ольга Просянок та низка інших, які нині працюють у топових юридичних фірмах на вітчизняному правовому ринку.

Наступні ж дні навчання покликані розвинути в майбутніх правниках найкращі особисті якості, сильні сторони характеру, які знадобляться для реалізації на професійному поприщі, а також сформувати практичні навички здійснення громадської діяльності. «Основний акцент навчання буде зроблено на розвитку саме практичних навичок організаційного характеру. Учасники дізнаються, які існують стандарти проведення заходу, як знайти гостей, зробити так, щоб захід був успішним, а ЗМІ обов’язково його висвітлили», — розповів «ЗіБ» Д.Бугай. Поряд з тим він дав кілька настанов активному студентству, зауваживши, що при серйозному ставленні до навчання в таборі за кілька днів можна отримати навіть більше знань, ніж за півроку основного навчання.

На користь цього твердження свідчила програма заходу, що вражала розмаїттям тем, винесених на обговорення. Так, учасники табору дізнаються, як стати фінансово автономними, організувати електрон­ний документообіг, налагодити співпрацю з іншими громадськими організаціями, на найвищому рівні провести всеукраїнські та локальні професійні заходи, а також вийти на міжнародну арену. Крім цього, спікери поділяться досвідом щодо проведення ефективної hr-кампанії, вироблення командної стратегії та системи мотивації. Окрему увагу приділено питанню самоідентифікації як основи ефективної громадської діяльності.

«Дивлячись на вас, вірю в майбутнє нашої професійної юридичної спільноти», — звернувся до майбутніх колег керівник АПУ, запевнивши, що табір обов’язково існуватиме й надалі. Тож активна молодь має змогу вже зараз робити перші кроки, аби в майбутньому впевнено заявити про себе на платформі, організованій лігою студентів АПУ.

Хтозна, можливо, хтось із учасників табору стане в подальшому видатним діячем чи то на політичній арені, чи то в громадському житті.