Закон і Бізнес


Суд заборонив організації Ківалова обирати членів ВРЮ


26.08.2014 13:16
52469

Личаківський районний суд Львова заборонив ВГО "Рада представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ", яку очолює народний депутат Сергій Ківалов, обирати членів Вищої ради юстиції.


Таке рішення суд прийняв за позовом члена Вищої ради юстиції Андрія Бойка, повідомляє «ЗіБ» з посиланням на РБК-Україна.

Нагадаємо, що 11 квітня 2014 вступив в силу Закон України "Про відновлення довіри до судової влади", який припинив повноваження всіх членів ВРЮ та Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Створена у 2006 р. громадська організація "Рада представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ", заявила, вказавши у своєму статуті, що має право скликати і проводити всеукраїнський з'їзд з обрання членів ВРЮ. 23 квітня 2014 ця організація під керівництвом С.Ківалова намагалася знову провести з'їзд і обрати членів ВРЮ. Однак, активістам вдалося перешкодити його проведенню в Одесі.

Натомість 29 квітня Міністерство освіти і науки організувало З'їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ, на якому були призначені члени ВРЮ. Однак, постановою окружного адміністративного суду Києва рішення з'їзду від 29 квітня скасовано. Київський апеляційний адміністративний суд 20 серпня залишив рішення окружного суду без змін.