Закон і Бізнес


«Героїчне» звернення


№21 (1060) 19.05—25.05.2012
2750

У Верховній Раді пропонують унести громадян, котрі отримали звання Героя України, до переліку осіб, скарги та заяви яких повинні розглядатися державними установами першочергово.


Народний депутат Юрій Стець звернув увагу на той факт, що законом «Про звернення громадян» передбачене право героїв Радянського Союзу, героїв соціалістичної праці, інвалідів Великої Вітчизняної війни на те, щоб їхні пропозиції, зауваження, заяви та скарги розглядалися першими керівниками державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій особисто. Разом з тим громадяни, яким присвоєне звання Героя України, такого права не мають.

Тому парламентар подав проект «Про внесення змін до статей 14, 15 та 16 Закону України «Про звернення громадян» (№10439) і пропонує виправити цю ситуацію. Варто відзначити, що на сьогодні звання «Герой України» отримало менш ніж 300 чоловік. Це вчителі, шахтарі, представники інших робітничих професій, відомі спортсмени, митці. Разом з тим високе звання отримували директори підприємств, міністри, народні депутати, що в очах багатьох українців знецінило державну нагороду.