Закон і Бізнес


В київському суді згоріли справи про заборону акцій Майдану — ТСК з перевірки суддів


611


Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів виявила, що в одному з київських судів справи щодо заборони масових заходів під час Майдану, було просто знищено.

Про це заявив заступник голови Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів, адвокат Маркіян Галабала в ефірі «Громадського радіо».

« Назву факт з роботи комісії. До нас надійшло декілька заяв на суддів Адміністративного суду міста Києва. Комісія витребувала матеріали відповідної справи, і що виявилося: справи, що стосувалися заборони масових заходів під час Євромайдану, були знищені, згоріли під час якоїсь там пожежі », — розповів Галабала.

Галабала заявив, що особисто він не може оцінювати достовірність цієї заяви, але вважає це свідченням необхідності кардинальних змін у судовій системі замість «точкового очищення і притягнення до відповідальності окремих суддів».

Як повідомляв «Ракурс», голова Тимчасової слідчої комісії з перевірки суддів Володимир Мойсик заявив, що «судова система не піддається злому та реформуванню». Детальніше про це читайте в статті «Ракурсу» «Перевірка суддів може не відбутися».

Джерело: Громадське радіо