Закон і Бізнес


У судах скоро розпочнеться сезон оцінювання якості роботи


27.04.2012 16:18
2807

Сьогодні, 27 квітня, відбулося чергове засідання робочої групи з розробки системи оцінки якості функціонування суду та підгрупи з розробки стандартів якості функціонування суду в складі робочої групи з інновацій Державної судової адміністрації України.


Як повідомив кореспондент «ЗіБ», на переконання розробників проекту, оцінювання якості роботи суду дозволить вдосконалити внутрішню організацію роботи установи та покращити її функціонування.

Зокрема, таке оцінювання сприятиме керівництву суду вирішувати наступні завдання: отримання інформації про поточну ситуацію в суді, обґрунтування поточних та стратегічних рішень, визначення пріоритетів для змін, моніторинг інновацій, оцінка їх результативності та ефективності тощо. При цьому, зазначають автори проекту, оцінювання якості роботи суду жодним чином не має на меті оцінку роботи окремих суддів.

Як раніше повідомляв «ЗіБ», під час попередніх засідань експерти визначили перелік пілотних судів для апробації системи оцінювання. Процес оцінювання розпочнеться влітку, а восени експерти планують підбити підсумки апробації системи і ознайомити з ними Раду суддів України та Державну судову Адміністрацію України.

До списку пілотних судів ввійшли 13 установ:

У заході взяли участь голова ради суддів загальних судів Павло Гвоздик, заступник керівника робочої групи з питань інновацій при ДСА Юлія Седик, керівник проекту USAID «Справедливе правосуддя» Девід М.Вон, радник з моніторингу та оцінки проекту USAID «Справедливе правосуддя» Томас Вертелецький та інші експерти. Учасники засідання обговорили зміни до проекту системи оцінки якості функціонування суду, напрацьований експертами робочої групи.

Закон і Бізнес