Закон і Бізнес


Прокурор Києва збирається "розігнати" Майдан


10.07.2014 13:07
3168

У ніч із 6 на 7 липня на Майдані знов сталася масова бійка, в якій взяли участь близько 50 чоловік у масках зі зброєю. Унаслідок протистояння завдано тілесних ушкоджень 4 особам, троє з яких госпіталізовано.


Про це мова йде у зверненні прокурора міста Києва Сергія Юлдашева до начальника ГУМВС України в місті Києві Юрія Мороза та мера столиці Віталія Кличка з вимогою невідкладно вжити дієвих заходів для розблокування захоплених адміністративних будівель і транспортних комунікацій в центрі Києва, а також забезпечити особисту безпеку громадян, захист їх прав і свобод, повідомляє "ЗіБ" з посиланням на прес-службу прокуратури м. Києва.

«З 20 лютого 2014 року органами внутрішніх справ столиці зареєстровано понад 158 кримінальних проваджень за фактами порушень громадського порядку, пов’язаних із завданням шкоди життю та здоров’ю громадян, скоєнням тяжких та особливо тяжких злочинів», - зазначив прокурор.

Сергій Юлдашев також повідомив, що тільки з квітня поточного року в Печерському райуправлінні міліції вже зареєстровано 4 факти заподіяння громадянам тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, а також більше 10 розбійних нападів на громадян з метою заволодіння їхнім майном.

«2 липня о 13.00 на Майдані Незалежності невідомі особи, які назвали себе представниками самооборони Майдану, безперешкодно здійснили напад на кореспондента «5 каналу», а також нанесли тілесні ушкодження оператору.

Окрім того, дотепер залишаються заблокованими 2-й корпус готелю «Козацький», Головпоштамт, Міністерство аграрної політики України, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Головне управління містобудування КМДА, ПАТ «Київпроект», Спілка архітекторів України, Національна музична академія, «Жовтневий палац» , 5 і 6 поверхи готелю «Дніпро», 6 і 7 поверхи Укрпрофспілки та інші.

«Зазначене призводить до формування негативної громадської думки щодо додержання вимог законів правоохоронними органами, на які покладено обов’язок їх суворого дотримання», - йдеться у поданні до начальника ГУМВС України в місті Києві Юрія Мороза.

Як відомо, вчора Генеральний прокурор Віталій Ярема доручив керівництву МВС і СБУ вжити заходів зі звільнення центральної частини Києва, а також 19 приміщень, які перебувають у власності держави, від осіб, що «ототожнюють себе з учасниками Революції гідності та майданівцями».