Закон і Бізнес


ВСС скаржиться на кадровий голод і тісноту


Заступник голови ВСС Михайло Вільгушинський: "У нас у кабінеті площею 10–15 кв.м працює по 2-3 судді, а працівники апарату взагалі розміщені по 20 осіб у невеликих кабінетах".

18.04.2012 12:55
3873

Заступник голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Михайло Вільгушинський розповів кореспондентові «ЗіБ», чи позначається на роботі суду нестача кадрів і що стоїть на заваді доукомплектування штату ВСС.


За словами Михайла Вільгушинського, для ефективної роботи суду та розгляду справ необхідним є забезпечення належної організації діяльності. Що стосується апарату Вищого спецсуду, то із 460 передбачених штатним розписом працівників нині є 341 державний службовець. Таким чином, суддівський корпус та апарат ВСС не укомплектовані.

«Наразі ми не маємо можливості доукомплектувати штат. На заваді цьому стоять побутові проблеми, головна з яких – відсутність приміщення для суду. Наприклад, у нас у кабінеті площею 10–15 м2 працює по 2-3 судді, а працівники апарату взагалі розміщені по 20 осіб у невеликих кабінетах. Безумовно, виникає питання: чи можливо працювати в таких умовах, та ще й ефективно й фахово?», – зазначив заступник голови ВСС.

Михайло Вільгушинський розповів, що керівництво активно долучається до пошуків нових приміщень для суду, консультуючись при цьому з керівництвом Верховного Суду. «Маємо надію, що нове керівництво ВС з розумінням поставиться до наших спільних проблем і сприятиме їх вирішенню, що буде яскравим і дієвим доказом єдності судової системи», – додав він.

Повністю інтерв'ю заступника голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Михайла Вільгушинського читайте у найближчому номері правового тижневика «Закон і Бізнес».

Закон і БІзнес