Закон і Бізнес


У Англії вводять обмеження на використання води


Поливати зі шлангів сади й машини англійцям заборонили, але забули уточнити, чи можна поливати себе.

№16 (1055) 14.04—20.04.2012
3346

Найбільші водопровідні компанії на півдні та сході Англії, стурбовані загрозою можливої засухи , ввели заборону на використання шлангів при поливі садів, митті машин і наповненні басейнів.


Прийняття такого рішення стало одним із заходів обмеження використання води, рівень якої у водоймах країни істотно знизився через практично повну відсутність опадів.

Тепер для поливання садів англійці будуть змушені використовувати виключно лійки. Якщо ж хтось відмовиться розлучитися з шлангом, йому загрожу­ватиме штраф у розмірі Ј1000.

На думку фахівців з Агентства у справах навколишнього середовища, використання шланга для домашніх робіт і поливу саду веде до марної трати прісної води.

Водночас деякі підприємці стверджують, що через нову політику водопостачання їх бізнес серйозно постраждає. Так, компанії, що працюють з садовими ландшафтами, скаржаться на різке скорочення кількості клієнтів: на сьогодні, коли всі традиційно готуються до оновлення садів, підприємства отримують одну відмову за іншою через те, що нові рослини доведеться рясно поливати.

Водночас так звана заборона на шланги введена не скрізь: їх все ще можна використовувати на автомитті, спортивних майданчиках, що приймають великі національні та міжнародні змагання, і об’єктах, де очищення території з шланга пов’язане з дотриманням заходів гігієни й безпеки.

У свою чергу міністр у справах навколишнього середовища Керолайн Спелман закликала англійців приєднатися до програми економії і «з розумінням поставитися до обмежень на використання води».