Закон і Бізнес


Держслужбовці після 65 років залишаться на посадах


10.04.2012 10:11
1433

Високопосадовці, котрим виповнилося 65 років, зможуть залишатися на своїх посадах, якщо знайдуть підтримку роботодавців.


Президент підписав Закон «Про внесення зміни до статті 23 Закону України «Про державну службу». Відповідно до нього державним службовцям, які займають посади першої категорії, «за рішенням відповідного державного органу чи посадової особи, які здійснили призначення їх на посади, може бути продовжено перебування на державній службі після досягнення ними граничного віку перебування на державній службі».

Посади першої категорії займають перші заступники міністрів, керівників центральних органів виконавчої влади, які не є членами Уряду, та їх перші заступники, голови обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій та багато інших посадовців.

Цікаво, що під час розгляду проекту в парламенті деякі нардепи пропонували розширити можливість перебування на посаді й для інших чиновників. Про необхідність цих змін говорили також у Головному науково-експертному управлінні ВР. Однак більшість парламентарів з такою ідеєю не погодились.