Закон і Бізнес


«Губить людей не пиво…»


№15 (1054) 07.04—13.04.2012
2722

Україна багата на водні ресурси. Але не настільки, аби їх використовували безоплатно. І хоча в нашій державі, на відміну від Європи, вода не надто дорого коштує, знаходяться «бізнесмени», які економлять і на цьому.


Працівниками столичної прокуратури спільно з УБОЗ ГУ МВС у м.Києві затримано під час одержання 50 тис. грн. начальника інспекції з контролю за використанням питної води Комунального підприємства Київської міської ради «Білоцерківводоканал».

Цим хабарем керівникові інспекції «віддячила» комерційна структура, яка безобліково використовувала послуги комунального підприємства, за що мала б сплатити штраф у розмірі понад 777 тис. грн. Чиновник запропонував бізнесменам заплющити очі на правопорушення і не стягувати штраф, якщо вони знайдуть у 6 разів меншу суму — 120 тис. грн., але — готівкою. Власне, на першому «транші» він і погорів.

Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі столичної прокуратури, за цим фактом порушено кримінальну справу. Дії чиновника кваліфіковані за ч.3 ст.368 КК («одержання хабара в особливо великому розмірі»). За вчинення такого злочину передбачено покарання від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі начальник інспекції затриманий. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.