Закон і Бізнес


Голова ВААС назвав замовним протест київського Автомайдану


18.06.2014 16:47
3457

Розумію, що ця акція є замовною і нічого спільного із виявленням недовіри людей до мене чи суду не має. Її мета – дискредитувати в очах суспільства мене особисто та судочинство в цілому. Для чого чи кому це потрібно покаже час.


Так прокоментував протест київського Автомайдану щодо відставки голови Вінницького апеляційного адміністративного суду України очільник суду Віталій Кузьмишин.

Нагадаємо, 10 червня активісти київської "Автогромади" та "Люстраційного комітету" влаштували мітинг під будівлею Вінницького апеляційного адміністративного суду України з вимогами відставки голови суду Віталія Кузьмишина.

«Закон і Бізнес» публікує повний текст звернення В.Кузьмишина.

Офіційне звернення Голови суду

Щодо заходу 10 червня 2014 року, проведеного під стінами суду начебто Автомайданівцями з Києва знаю тільки зі слів моїх колег та із засобів масової інформації.

Розумію, що ця акція є замовною і нічого спільного із виявленням недовіри людей до мене чи суду не має. Її мета – дискредитувати в очах суспільства мене особисто та судочинство  в цілому.  Для чого  чи кому це потрібно покаже час…

Наразі я можу запевнити, що працював і працюватиму  чесно та сумлінно над розвитком демократичних засад судочинства, завжди прагнув щоб наша Держава була правовою, з пануванням принципу Верховенства права і  з високим рівнем захисту громадянина.

Однак вступати у публічну боротьбу із опонентами, які замовили проти мене дану ганебну акцію не буду, оскільки не хочу опускатись до їхнього рівня загальної та правової культури.

Окрім того, більшість ЗМІ мають своїх власників, що вирішують яку інформацію пропускати і в яких саме «барвах» висвітлювати ту чи іншу подію. Однак журналістів не засуджую,розуміючи проблему працевлаштування. Через це громадянам висвітлюється, в кращому випадку, не повна інформація, а частіше за все недостовірна, викривлена та «підкорегована» відповідними особами.

 Тому, шановні співвітчизники, інформую вас, що я як свідомий громадянин, суддя та  голова суду  буду і надалі докладати усіх зусиль, щоб судова установа була відкритою для людей і до людей, а суддя був незалежним при прийнятті рішень. Адже, суддя зможе захистити суспільство тільки тоді, коли сам буде почувати себе захищеним.

З великою повагою та вірою Віталій Кузьмишин